Homepage

Mijn naam is Paulien Hakkert. Ik ben keramiste en vind het ook leuk, anderen op het gebied van ‘kleien’ op weg te helpen. Zie mijn cursusaanbod onderaan deze pagina.

Het maken van keramiek is iets waar ik me al heel lang mee bezig houd. Het materiaal is aards, flexibel en toch heel stevig.
Het aardse is terug te vinden in de vormgeving:  het werk heeft een stevige basis, en is vaak rond van vorm.
Je hebt bijna de neiging de objecten even aan te willen raken, te voelen.
Het werk komt intuïtief tot stand en wordt dan verder uitgebouwd. Op die manier ontstaan variaties en herhalingen en daarmee objecten die altijd net even van elkaar verschillen.

De objecten hebben verschillende groottes, zijn soms druk gekleurd, vaak verhalend maar kunnen ook weer heel ingetogen zijn, met veel uitstraling. Dit wisselt per periode. Zo werkte ik bijvoorbeeld aan kleine speelse objecten die overal in huis neer te zetten zijn. Daarnaast ontstonden voorwerpen met waaiervormige uitsteeksels en maakte ik objecten die op hun langere of kortere pootjes los lijken te komen van de grond of opvallen door hun strakke vormgeving. Op dit ogenblik ben ik vooral bezig met het uitwerken van beelden uit mijn omgeving die ik in mijn hoofd heb opgeslagen. Ik noem deze nieuwe reeks De beestenbende. Ik daag mijzelf daarbij steeds weer uit om objecten te maken waarbij techniek, uitstraling en emotie samenvallen.

U kunt mij ook vinden op de website van de Stichting Keramisten Noord-Holland: www.keramisten-noordholland.nl .

Paulien Hakkert Pas op de eieren! (voorkant)              

 

        

Vanaf januari 2023 start ik weer in mijn atelier met cursussen op maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Op de dinsdagavond zijn er nog twee plekken vrij. Daarnaast zijn er diverse workshops in de maanden maart, april en mei. Ook is het mogelijk om voor de workshops in overleg een eigen datum vast te stellen, als je met een eigen groepje (vriendinnen, familie of collega’s) wilt komen. Er is veel mogelijk, dus mail of bel mij gerust.

De kosten van de cursus zijn €135, inclusief klei, glazuur en stoken. Het gaat om vijf avonden. 

Ik werk graag met kleine groepjes; bij vier aanmeldingen gaat de cursus door. Wilt u zich aanmelden voor een van de cursussen of workshops of wilt u meer informatie, gebruik dan niet het reactieformulier maar bel mij op nummer 06-53208508 of mail naar paulienhakkert@hotmail.com.

Laat een reactie achter