Homepage

Mijn naam is Paulien Hakkert. Ik ben keramiste en vind het ook leuk, anderen op het gebied van ‘kleien’ op weg te helpen. U kunt mij ook vinden op de website van de Stichting Keramisten Noord-Holland: www.keramisten-noordholland.nl .

Het maken van keramiek is iets waar ik me al heel lang mee bezig houd. Het materiaal is aards, flexibel en toch heel stevig.
Het aardse is terug te vinden in de vormgeving:  het werk heeft een stevige basis, en is vaak rond van vorm.
Je hebt bijna de neiging de objecten even aan te willen raken, te voelen.
Het werk komt intuïtief tot stand en wordt dan verder uitgebouwd. Op die manier ontstaan variaties en herhalingen en daarmee objecten die altijd net even van elkaar verschillen.

De objecten hebben verschillende groottes, zijn soms druk gekleurd, vaak verhalend maar kunnen ook weer heel ingetogen zijn, met veel uitstraling.  Dit wisselt per periode. Tot voor kort werkte ik vooral aan kleine speelse objecten die overal in huis neer te zetten zijn. Daarnaast ontstonden voorwerpen met waaiervormige uitsteeksels. Op dit ogenblik ben ik vooral bezig met het uitwerken van beelden uit mijn omgeving die ik in mijn hoofd heb opgeslagen. Ik daag mijzelf uit om objecten te maken waarbij techniek, uitstraling en emotie samenvallen. Zo zijn er objecten die op hun langere of kortere pootjes los lijken te komen van de grond of opvallen door hun strakke vormgeving.

Paulien Hakkert Pas op de eieren! (voorkant)                                 

In het najaar 2020 zal ik hopelijk weer in mijn atelier met een nieuwe cursus kunnen starten. Ik werk graag met kleine groepjes; bij vier aanmeldingen gaat de cursus door. Wilt u zich aanmelden voor een van de cursussen of wilt u meer informatie, gebruik dan niet het reactieformulier maar belt u mij dan op nummer 0653208508 of mail naar paulienhakkert@hotmail.com.

 

        

Laat een reactie achter