Homepage

Mijn naam is Paulien Hakkert. Ik ben keramiste en vind het ook leuk, anderen op het gebied van ‘kleien’ op weg te helpen. U kunt mij ook vinden op de website van de Stichting Keramisten Noord-Holland: www.keramisten-noordholland.nl . Een deel van mijn werk is binnenkort, van 18 tot 28 oktober, in Bergen te zien tijdens de Kunst10daagse. Expositieadres: Prins Hendriklaan 8.

Het maken van keramiek is iets waar ik me al heel lang mee bezig houd. Het materiaal is aards, flexibel en toch heel stevig.
Het aardse is terug te vinden in de vormgeving:  het werk heeft een stevige basis, en is vaak rond van vorm.
Je hebt bijna de neiging de objecten even aan te willen raken, te voelen.
Het werk komt intuïtief tot stand en wordt dan verder uitgebouwd. Op die manier ontstaan variaties en herhalingen en daarmee objecten die altijd net even van elkaar verschillen.

De objecten hebben verschillende groottes, zijn soms druk gekleurd, vaak verhalend maar kunnen ook weer heel ingetogen zijn, met veel uitstraling.  Dit wisselt per periode. Tot voor kort werkte ik vooral aan kleine speelse objecten die overal in huis neer te zetten zijn. Daarnaast ontstonden voorwerpen met waaiervormige uitsteeksels. Op dit ogenblik ben ik vooral bezig met het uitwerken van beelden uit mijn omgeving die ik in mijn hoofd heb opgeslagen. Ik daag mijzelf uit om objecten te maken waarbij techniek, uitstraling en emotie samenvallen. Zo zijn er objecten die op hun langere of kortere pootjes los lijken te komen van de grond of opvallen door hun strakke vormgeving.

                                 

Vanaf september a.s. start ik weer in mijn atelier met een nieuwe cursus van vijf keer op de maandagavond van 19.30 tot 21.30. Ik werk graag met kleine groepjes; bij vier aanmeldingen gaat de cursus door. Heeft u interesse, u kunt mij bellen op nummer 0653208508 of mailen naar paulienhakkert@hotmail.com.

 

            

Laat een reactie achter