Homepage

Mijn naam is Paulien Hakkert. Ik ben keramiste en vind het ook leuk, anderen op het gebied van ‘kleien’ op weg te helpen. U kunt mij ook vinden op de website van de Stichting Keramisten Noord-Holland: www.keramisten-noordholland.nl .

Het maken van keramiek is iets waar ik me al heel lang mee bezig houd. Het materiaal is aards, flexibel en toch heel stevig.
Het aardse is terug te vinden in de vormgeving:  het werk heeft een stevige basis, en is vaak rond van vorm.
Je hebt bijna de neiging de objecten even aan te willen raken, te voelen.
Het werk komt intuïtief tot stand en wordt dan verder uitgebouwd. Op die manier ontstaan variaties en herhalingen en daarmee objecten die altijd net even van elkaar verschillen.

De objecten hebben verschillende groottes, zijn soms druk gekleurd, vaak verhalend maar kunnen ook weer heel ingetogen zijn, met veel uitstraling.  Dit wisselt per periode. Tot voor kort werkte ik vooral aan kleine speelse objecten die overal in huis neer te zetten zijn. Daarnaast ontstonden voorwerpen met waaiervormige uitsteeksels. Op dit ogenblik ben ik vooral bezig met het uitwerken van beelden uit mijn omgeving die ik in mijn hoofd heb opgeslagen. Ik daag mijzelf uit om objecten te maken waarbij techniek, uitstraling en emotie samenvallen. Zo zijn er objecten die op hun langere of kortere pootjes los lijken te komen van de grond of opvallen door hun strakke vormgeving.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                 

In  2016 was ik een dag per week te vinden in het atelier van Patty Schilder in Amsterdam. Daar zocht ik de rust om te experimenteren en inspiratie in de gesprekken met degenen die daar ook aan het werk zijn. Het was heerlijk om  even niet afgeleid te worden door andere zaken. Vanaf februari 2017 kan ik na een interne verbouwing weer in Castricum met mijn keramiek bezig zijn. Op de bovenste verdieping heb ik nu de beschikking over een eigen atelier aan huis:  ATELIER256.

Ik geef ook cursussen aan kleine groepen geïnteresseerden. Het gaat zowel om een kennismaking met klei als om lessen voor gevorderden. Heeft u interesse, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Mijn emailadres is: paulienhakkert@hotmail.com.

            

Laat een reactie achter